Το Πρότζεκτ των 24 ωρών

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

24HP Hero Image 1180x414

Τι είναι το Πρότζεκτ των 24 ωρών και ποιος ο σκοπός του;

Ξεκίνησε το 2012 με σκοπό να συγκριθούν η Νέα Υόρκη και το Λος Αντζελες σε μία και μοναδική μέρα, να καταγραφούν οι δυσκολίες και οι ομοιότητες των ανθρώπων σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Στον έκτο χρόνο τώρα, μαζευόμαστε χιλιάδες σε μία μόνο μέρα ώστε να μεταδώσουμε τη μεγαλύτερη εικόνα της ανθρώπινης ύπαρξης σε περισσότερες από 700 πόλεις.

Μέσα από το Πρότζεκτ των 24 ωρών μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα την ανθρωπότητα, να δούμε εικόνες μέσω της άποψης του κάθε τοπικού φωτογράφου.

Να ερωτευτούμε. Να συνειδητοποιήσουμε πόσο όμοιοι είμαστε όλοι ξέχωρα από την οικονομική κατάσταση του καθενός, τη θρησκεία ή τη γεωγραφική τοποθεσία.

Εκτός από το να καταγράψουμε στιγμές της ανθρωπότητας, στοχεύουμε επίσης να κάνουμε τη διαφορά και γι αυτό συνεργαζόμαστε με ΜΚΟ και κοινότητες αλληλεγγύης ώστε να ενδυναμώσουμε τις πρωτοβουλίες τους και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό.

Φέτος θα εργαστούμε ώστε να βοηθήσουμε την Αλληλεγγύη Λέσβου και να παράσχουμε όση ανακούφιση μπορούμε μέσω της συνέργειας των συμμετεχόντων φωτογράφων.

Σχεδιάζω επίσης να κάνω ένα εργαστήρι φωτογραφίας με τους πρόσφυγες της Λέσβου, να τους δώσουμε φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσεως και να τους αφήσουμε να καταγράψουν τις δικές τους 24 ώρες.

Οι φωτογραφίες θα αποτελέσουν μέρος της ταξιδιωτικής έκθεσης του Πρότζεκτ των 24 ωρών. Πέρυσι είχαμε 5 εκθέματα.

Στη φετινή έκδοση του Πρότζεκτ των 24 ωρών, κάθε φωτογράφος που θα συμμετάσχει θα ευαισθητοποιήσει και θα στρέψει την προσοχή του κόσμου πάνω στην Αλληλεγγύη Λέσβου.

Στοχεύουμε να αυξήσουμε τις δωρεές και τους εθελοντές και να βοηθήσουμε, όσο είναι δυνατόν, τους πρόσφυγες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Πηγή: http://www.efsyn.gr/arthro/o-aktivistis-apo-peroy-erhetai-sti-mytilini

TWITTER


RT @nsitaropoulos: Concerns for hundreds of unaccompanied #children sleeping rough in #Greece this winter https://t.co/N0pjVNb8MZ via @gree

#lesvosarrivals: 154 women, men and children arrived last night on three boats. Overcrowded #moria camp and tents await them #opentheislands
Follow Lesvos Solidarity on Twitter

NEWSLETTER

You may subscribe to our Newsletter by providing your e-mail address below:

Search