Διάλογοι Ανάμεσα στα Σύνορα και Αλληλεγγύη Λέσβου στην Tate – Ποιοι είμαστε;

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Διάλογοι Ανάμεσα στα Σύνορα και Αλληλεγγύη Λέσβου στην Tate – 

Ποιοι είμαστε;

Οι Διάλογοι Ανάμεσα στα Σύνορα, διερευνούν το ποιοι είμαστε εμείς, ο ένας απέναντι στον άλλο, καθώς εκτυλίσσεται η «κρίση των προσφύγων».

Το 2016, μια πρόχειρη έκθεση φωτογραφίας και ποίησης συν-δημιουργήθηκαν από πρόσφυγες και εθελοντές στoν προσφυγικό καταυλισμό Αλληλεγγύη Λέσβου – ΠΙΚΠΑ, στη Λέσβο. Οι διακρατικές φιλίες που δημιουργήθηκαν μέσα στο πλαίσιο αυτό και διατηρήθηκαν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγιναν ο καταλύτης για μια σειρά από διαδραστικές εκθέσεις που ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη.

Σε αυτό το εργαστήριο διερευνούμε μεθοδολογίες διασυνοριακής δικτύωσης και πολιτιστικών συμμαχιών που αναπτύσσονται μέσω από το κοινό παιχνίδι και τη συν-δημιουργία.

Ποιοι είμαστε και ποιοι γινόμαστε; Μέσα από το παιχνίδι μπορούμε να συν-δημιουργήσουμε νέες κατανοήσεις για την κρίση των προσφύγων; Τι σημαίνει αυτό

πολιτικά, το να φέρουμε το παιχνίδι σε ένα πλαίσιο που καθορίζεται ομιλίες που αφορούν στη νομική και στα μέσα ενημέρωσης; Μπορεί το παιχνίδι να μας βοηθήσει να σχετιζόμαστε μεταξύ μας με νέους τρόπους;

Τα εργαστήρια οδηγούνται από την Έλενα Μπουκουβάλα, τη Marie Gillespie και τον Knut Bry. Η Γιούλη Τζήρου και η Λένα Αλτίνογλου θα ενταχθούν στην ομάδα. Η Λένα Αλτίνογλου είναι συντονίστρια του εργαστηρίου δημιουργίας τσαντών από σωσίβια στο ΠΙΚΠΑ και η Γιούλη Τζήρου είναι συντονίστρια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και φωτογράφος. Και οι δύο είναι μέλη της Αλληλεγγύης Λέσβου - ΠΙΚΠΑ.

Η Έλενα Μπουκουβάλα είναι ακτιβίστρια performer, δραματοθεραπεύτρια και ψυχολόγος από την Ελλάδα. Είναι η ιδρύτρια του οργανισμού Play is Hope (www.playishope.com) και απόφοιτος του East Side Institute.  Η Marie Gillespie είναι ακαδημαϊκός, ακτιβίστρια και ερευνήτρια στο Open University. Ο Knut Bry είναι ένας καταξιωμένος φωτογράφος από τη Νορβηγία. Η συνεργασία τους γεννήθηκε τον καιρό που δρούσαν σαν εθελοντές στον ανοικτό προσφυγικό καταυλισμό της Αλληλεγγύης Λέσβου - ΠΙΚΠΑ.

NEWSLETTER

You may subscribe to our Newsletter by providing your e-mail address below:

Search